duminică, 25 noiembrie 2012

HAM! HAM! VINE IARNA!
















 Vorbind de cele mai frecvente afecțiuni ale sezonului, începem cu problemele osteo-articulare, musculo-scheletice. Fie că apar ca o reacutizare a unor boli cronice, fie că apar pentru prima dată, acestea sunt foarte rebele, determină dureri intense, greutate în deplasare, postură și atitudine anormale și un mers rigid.


Pot apărea fie la nivelul coloanei vertebrale, fie local, la nivelul membrelor. La coloană, pot exista depuneri anormale de țesut osos, deplasări sau tasări de vertebre ori ale meniscurilor intervertebrale, iar toate acestea pot produce dureri atroce în zonele respective sau chiar pareze și paralizii.

La nivelul membrelor, frigul poate produce sau reacutiza reumatismul, inflamații ale articulațiilor (cartilaje, capsulă și ligamente), dureri musculare, iar in lipsa unei terapii corespunzătoare, durerile pot fi paroxistice.
Pentru a diminua riscul apariției acestor fenomene, în situația în care știți deja despre cățelușul dumneavoastră că suferă de astfel de afecțiuni, este bine ca atunci când se instalează sezonul rece să discutați cu medicul veterinar și să începeți un tratament preventiv cu suplimente corespunzătoare. La cel mai mic semn de șchiopătare sau dureri, vă recomandăm chiar tratament cu antiinflamatoare, pe perioada stabilită de medic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu