marți, 26 februarie 2013

ANTIBIOTICE DIN NATURA


 ANTIBIOTICE DIN NATURA
Venirea primăverii nu înseamnă numai floricele pe campii, miei zburdalnici si frunza verde crud, ci şi răceli, inerente trecerii de la un anotimp la altul. Aceste neplaceri pot fi evitate, dacă ştim şi vrem să ne hrănim corespunzător, dacă noi înşine ne luăm măsuri de apărare a organismului, pentru că se ştie că e mai bine să previi decat să tratezi.
small_propjpg.jpg
Este ştiut că oamenii de la ţară mănancă mult usturoi şi ceapă, antibiotice naturale oferite cu generozitate şi fără reţetă, în bunătatea ei, de mama natură, de aceea şi rezistă ore întregi să muncească afară, indiferent de condiţiile meteo şi se îmbolnăvesc foarte rar ori fac doar forme uşoare de răceli sau gripă.
Antioxidanţi, fluidifianţi sanguini, anticolesterol, diuretici….usturoiul şi ceapa reprezintă un adevărat duo al sănătăţii. În ceapă găsim seleniu, un antioxidant foarte eficient. Ceapa conţine şi fructozane şi potasiu, elemente cunoscute esenţial pentru efectul lor diuretic. Ceapa are şi o acţiune hipoglicemiantă şi luptă împotriva proliferării bacteriilor. În plus, acest bulb din familia aliaceelor este eficient în prevenirea bolilor cardiovasculare, mai ales când este consumat crud şi proaspăt.
small_usturoijpg.jpg
Ceapa şi usturoiul, aceste condimente iuţi, cresc temperatura interioară a organismului, îl energizează, îi dau putere şi rezistenţă. Nu ocoli ceapa şi usturoiul. Incearcă să-ţi sporeşti natural rezistenţa organismului, ia singur măsuri împotriva infecţiilor şi răcelilor de sezon cu produse , la îndemana oricui care nu dau dependenţă şi, mai ales, nu au efecte secundare.
Consumă ceapa şi usturoiul ca atare sau în mancare gătită. De mirosul neplăcut poţi scăpa uşor mestecand un fir de pătrunjel sau spargand în dinţi o boabă de cafea.
Si ţine minte ca orice aliment - măr, usturoi, cartof etc. - trecut printr-un proces de fabricaţie, nu mai este natural pentru că nu mai are aceleaşi proprietăţi şi efecte ca atunci cand este cules, adunat din grădină sau copac.
small_cimbrujpg.jpg
Cimbrul, de cultură sau de camp, are proprietaţi puternic antiseptice şi antioxidante şi acţionează cu succes, mai ales, asupra bolilor aparatului respirator, tuse uscată, bronşită, astm, laringita. Ceaiul de cimbru are darul de a curaţa părţile interne ale organismului.

Uleiul de cimbru este un antibiotic puternic, la fel de eficient ca şi cele de sinteză, avand avantajul că nu are efecte secundare nedorite. Poate fi folosit în caz de amigdalită, infecţii urinare, febra, gripa, infecţii dentare, sinuzită, cate una, doua picături de trei ori pe zi. Extern, uleiul de cimbru are efect antifungic şi poate fi folosit inclusiv în zona genitală în cazul candidozei.
small_propolisjpg.jpg
Sunt peste 200 de boli in cazul carora propolisul a ajutat la vindecare, ajutand la refacerea tesuturilor ranite, la taieturi, dar si in cazul arsurilor sau degeraturilor.
Efectul antiinflamator al propolisului poate să fie mult mai eficient decat al aspirinei, iar pentru că vorbim de un "medicament" natural, acesta nu distruge bacteriile bune din organism, atunci cand acţionează împotriva celor ce dăunează.
In acelaşi timp, propolisul merită folosit pentru întărirea sistemului imunitar, el nu ne ajuta doar sa ne vindecam de unele boli, ci si sa ne ferim de ele, facandu-ne organismul mai puternic in fata microbilor. Unele studii facute asupra proprietatilor propolisului arata ca administrarea unor portii de propolis duce la sporirea functionarii creierul pentru minim sase ore
Propolisul, recomandat, de asemenea pentru prevenirea infecţiilor, mai ales sub formă de tinctură, se găseşte de cumpărat în piaţă, la oamenii care vand miere de albine sau la magazinele de produse naturale. Dar cea mai bună tinctură este cea preparată de noi, în casă, pentru că avem tot interesul să respectăm cantităţile necesare şi timpul necesar pentru macerare.

Daţi copiilor zilnic tinctura de propolis, cate 10 picături, în zahăr sau pe paine ori amestecată cu miere de albine. Propolisul nu se dizolvă în niciun lichid şi atenţia, păteaza.

Copiii merg în colectivitate, jumătate din timp şi-l petrec la şcoală sau grădiniţă. Pregătiţi-i să treacă şi peste această perioada de timp cu vreme nestatornică fără răceli şi fără infecţii.
Câteva sfaturi practice. Toată lumea ştie că de îndată ce ne apucăm să curăţăm ceapa de coajă ochii încep să lăcrimeze. Acest lucru se explică prin faptul că celulele acesteia sunt perforate. O enzimă, alinaza, degajează un compus volatil. Când acesta intră în contact cu lichidul din ochi, formează acid sulfuric, iritant. Astfel, se activează glandele lacrimale. Iată de ce plângem când curăţăm ceapa. Un truc care funcţionează? Înainte de a curăţa ceapa, pune-o o jumătate de oră la congelator. Sau, o altă soluţie ar fi să o cureţi sub apă când o toci, substanţele iritante dizolvându-se în apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu